Házi készítésû ketchup "Ízõrzõk" Szany
sponsored links
Több receptet kipróbáltam már ebbõl is de nem tudok ellenállni ha találok egy számomra eddig ismeretlent ezért most erre esett a választásom !
Hozzávalók:1 kg paradicsom, 25 dkg reszelt alma, 10 dkg vegyes zöldség/sárgarépa, fehérrépa) reszelve, 10 dkg reszelt vöröshagyma, 1 dl 5 % almaecet, másfél csapott evõkanál só, 10 dkg cukor. fûszerek: fél evõkanál mustármag, 4 db szegfõbors, 4 db babérlevél 10 szem egész bors, mivel szeretjük a csípõs ízeket ezért -csípõs paprika.
Elkészítése: Paradicsomot megmostam feldaraboltam, almát mosás pucolás után lereszeltem a zöldségekkel együtt, a hagymát csak felkockáztam mivel a végén turmixolva lesz. Mindezeket egy fazékba tettem a fûszereket rápakoltam kicsit átforgattam és letakarva egy éjszakán át pihentettem. Másnap feltettem takaréklángon fõni másfél óráig közben néha megkevertem. Ekkor levettem a tûzhelyrõl a babérlevelet kivettem belõle turmixoltam visszatettem felmelegítettem ismét ha szükséges ilyenkor még cukrot vagy mézet lehet hozzá tenni. Elõkészített üvegekbe szedtem fóliával és tetõvel zártam le majd száraz dunsztba hagytam kihûlni.Ezután címkéztem és tettem téli szálláshelyükre:)
-(Fõzés közbeni illata és kóstolás alapján nagyon finom!)
Hozzávalók:1 kg paradicsom, 25 dkg reszelt alma, 10 dkg vegyes zöldség/sárgarépa, fehérrépa) reszelve, 10 dkg reszelt vöröshagyma, 1 dl 5 % almaecet, másfél csapott evõkanál só, 10 dkg cukor. fûszerek: fél evõkanál mustármag, 4 db szegfõbors, 4 db babérlevél 10 szem egész bors, mivel szeretjük a csípõs ízeket ezért -csípõs paprika.
Elkészítése: Paradicsomot megmostam feldaraboltam, almát mosás pucolás után lereszeltem a zöldségekkel együtt, a hagymát csak felkockáztam mivel a végén turmixolva lesz. Mindezeket egy fazékba tettem a fûszereket rápakoltam kicsit átforgattam és letakarva egy éjszakán át pihentettem. Másnap feltettem takaréklángon fõni másfél óráig közben néha megkevertem. Ekkor levettem a tûzhelyrõl a babérlevelet kivettem belõle turmixoltam visszatettem felmelegítettem ismét ha szükséges ilyenkor még cukrot vagy mézet lehet hozzá tenni. Elõkészített üvegekbe szedtem fóliával és tetõvel zártam le majd száraz dunsztba hagytam kihûlni.Ezután címkéztem és tettem téli szálláshelyükre:)
-(Fõzés közbeni illata és kóstolás alapján nagyon finom!)
Házi mindig jobb !